2024’ün En İlginç 2 Girişimi

2024'ün en ilginç 3 girişimi

2024’ün En İlginç 2 Girişimi

SurveyAuto; Yapay zeka dünyasında, SurveyAuto isimli bir girişim dikkat çekiyor. Geolokasyon, çağrı kayıtları, hiperspektral görüntüleme ve açık sokak haritaları kullanarak kesin anket sonuçları topluyor.

Coğrafi konum, arama kayıtları, hiperspektral görüntüler ve açık sokak haritaları aracılığıyla kesin anket sonuçları topluyor. Yapay zeka endüstrisindeki en yeni girişimlerden biri olan SurveyAuto ile insanları araştırmak artık daha kolay. SurveyAuto, Pakistanlı bir girişimci olan Dr. Umer Saif’in buluşudur.

Girişim son iki yıldır faaliyette, ancak yakın zamanda The Bill ve Melinda Gates Vakfı’ndan açıklanmayan bir miktarda fon aldı.

Kitle kaynak modeli kullanan SurveyAuto verileri raporlarken makine öğrenimine güveniyor.

ve bu da maliyeti düşürüyor ve insan hatalarını en aza indiriyor.”

Kulağa umut verici geliyor. Ne kadar hızlı olduğunu sadece zaman gösterecek.

Spacemaker, çevre kirliliğini azaltırken, sürdürülebilir altyapı geliştirmeyi amaçlayan bir başka büyük girişimdir. Birleşmiş Milletler’in binyıl kalkınma hedeflerinden biridir.

Şehir planlamacıları, mimarlar ve gayrimenkul geliştiricileri, kentsel bloklardaki yaşam koşullarını iyileştirmek için iş birliği yapıyorlar. Özellikle Spacemaker tarafından geliştirilen Mikro İklim Analizi, bu mücadelede önemli bir araç olarak öne çıkıyor.

Norveç merkezli Spacemaker, Autodesk tarafından yaklaşık 203 milyon € karşılığında satın alındı. Autodesk sayesinde binaların akıllı tasarımını destekleyen bir bulut tabanlı otomasyon platformuna sahip oldu.

Spacemaker, yapay zeka teknolojisi kullanarak şehirlerin inşasını ve arazi kullanımını optimize ediyor. Avrupa’da birçok önemli gayrimenkul geliştiricisi ve mimarlık firması, bu platformu kullanarak projelerini yönetiyorlar.

Yorum gönder